Arhiva događanja u domu

18.veljače Danijela Zovko i Milanko Zovko održali su predivno i inspirativno predavanje o svom hodočašću “El Camino” ! Pješačili su 800 km putem Sv.Jakova i odlučili podijeliti svoje iskustvo s našim korisnicima. Od srca im se zahvaljujemo što su nam ispričali svoja iskustva i uspjeli nam dočarati barem djelić svoje avanture

 

31. siječnja smo održali radionicu izrade sapuna u suradnji sa Lotusmedia Vinkovci.
Naše drage bake su uz stručno vodstvo Rajne Šimunić izrađivali sapune i zabavljale se :) Od srca se zahvaljujemo i nadamo se daljnjoj suradnji !

 

20. prosinca održana je Božićna priredba u našoj ustanovi. Dugo uvježbavani, naši dragi korisnici su u svom punom sjaju recitirali i pjevali Božićne priče i pjesme! Ozračje je bilo neopisivo, nadamo se da ćete ga doživjeti u našim slikama

 

Božićni ugođaj u Domu 🙂

29.studenog članovi KUD-a “Tambura” posjetili su našu ustanovu i razveselili korisnike pjesmom i plesom, i poželjeli sretne nadolazeće blagdane ! Od srca im zahvaljujemo i nadamo se njihovom ponovnom posjetu

 

22. rujna 2016. u Domu održana literarna manifestacija “Domsko sijelo” – natjecanje Domova u kategoriji poezije i proze. Sudjelovali su : Dom Ilok, Slavonski Brod, Požega, Velika, Vukovar, Đakovo i naš Dom Vinkovci.

Hrvatski Crveni križ donirao je invalidska kolica našoj ustanovi. Od srca im zahvaljujemo!

 

23. kolovoza našu ustanovu posjetio je Dom za odrasle osobe “Svjetlost” iz Gradišta.
Korisnici su se družili uz kavu, pjesmu i društvene igre. Ovim posjetom još jednom naglašavamo važnost socijalizacije naših korisnika, te razmjenu iskustava života u ustanovi između korisnika privatnog i državnog Doma.

 

25.svibnja imali roštiljadu za korisnike i djelatnike doma. Čast nam je bila ugostiti i našeg župana gosp. Božu Galića i gosp. Igora Banovca koji je ujedno i član Upravnog vijeća. Mi smo se svi skupa lijepo zabavili, a vi koji niste s nama mozete pogledati naše fotografije!

 

U razdoblju od 15.do 17.travnja održan je sajam zdravlja u Vinkovcima. Naša ustanova sudjelovala je sa svojim štandom, a djelatnici su sa korisnicima dežurali na sajmu i prezentirali našu ustanovu. Izloženi su i radovi naših korisnika koji rade na radionicama radne terapije.

 

Ženski vokalni ansambl “Nene” iz Bošnjaka, posjetile su naš Dom i održale koncert za naše korisnike!

Naša ustanova uključila se u humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova, za pomoć djeci oboljeloj od leukemije i limfoma. Korisnici i djelatnici prikupljaju čepove koji će se potom slati udruzi iz Buzina, za njihovu pokrenutu akciju pod simboličnim nazivom: “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”

 

30.ožujak posjeta udruge “Hrvatska žena” koji su pjesmom i plesom razveselili naše korisnike

 

25.ožujka u našoj ustanovi održana je radionica bojanja uskrsnih jaja! Odaziv naših baka je bio iznenađujuće velik, te su svojim umijećem i vještinama bojale jaja kao i nekad u svome domu!

 

22.ožujka zajednica “Katarina Zrinski” posjetila je naše korisnike te prigodnim poklonima i pjesmom razveselila naše bake

 

14. ožujka 2016. održana je edukacija “Kako poboljšati komunikacijske vještine” za djelatnike naše ustanove. Sudjelovalo je 17 djelatnika koji su tijekom cijelog dana imali prilike slušati predavanje i sudjelovati u praktičnim radionicama u suradnji sa voditeljicom edukacije Marijom Kalinić.

 

10.ožujka naš Dom posjetila je OŠ Ivana Mažuranića u pratnji svoje učiteljice Ksenije Peko. Djeca su izvela prigodan program (pjesmu i ples) a nakon toga je održana i radionica kaširanja Uskrsnih jaja

 

1.ožujka 2016, našu ustanovu posjetio je dječji vrtić: “Budućnost” te svojim programom obogatili emocionalne živote naših korisnika. Pjesma i ples bili su dovoljni da izmame osmijehe na lica naših dragih korisnika

 

5. i 12.veljače 2016. godine održane su radionice štrikanja i heklanja u gradskoj knjižnici pod nazivom “Naštrikaj mi zagrljaj”. Naše bake su pozvane i sudjelovale su na objema radionicama, te se na taj način uključile i dale svoj doprinos u učenju mladih djevojaka vještinama ručnog rada.

 

5.veljače održano je predavanje MUP-a korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe o prevenciji prevara kod starijih osoba. Predavanje je bilo edukativno, te su korisnici mogli postaviti i pitanja te su im podijeljeni i letci o vlastitoj zaštiti.

 

19.siječnja posjetili smo dom za starije i nemoćne osobe “Svjetlost”u Gradištu. Naši dragi korisnici su imali prilike družiti se sa njihovim korisnicima , te su uz pjesmu i veselje dočekali i ručak.

 

 

 

16. prosinca “Hrvatska žena” posjetila je naše korisnike, darivala ih voćem, kolačima i kavom, te uz zvuke harmonike razveselila korisnike.

 

15. prosinca KUD “Golubica” razveselio je naše drage korisnike svojim nastupom, pjesmom i plesom!

 

14. prosinca održana radionica u suradnji sa udrugom “Vrijedne ruke”. Naše korisnice su se lijepo družile sa članovima udruge i razmijenile pokoja znanja, te izrađivali ukrase za Božić od konca i štirke

 

29.listopada održano predavanje za korisnike na temu: “Sarkopenija i malnutricija u domovima za starije osobe”.

 

15.rujna u Domu održana radionica izrade predmeta od gline u suradnji sa misijskom grupom . Korisnice su se uz ugodno društvo i rad sa članicama Misijske grupe iz Radićevog bloka lijepo opustile i provele kvalitetno vrijeme.

 

7. listopada DND Vinkovci uz pomoć svojih mentora i povodm tjedna djece posjetili su Dom i prigodnom predstavom “Pod školskim zvonom” razveselili naše korisnike.

 

1. listopada povodom obilježavanja Međunarodnog dana starih osoba, udruga umirovljenika grada Vinkovci i seniori SDP-a posjetili su našu ustanovu i prigodnim poklonima čestitali svim prisutnim korisnicima njihov dan.

 

29.rujna učenici zdravstvene škole dr. Andrije Štampara održali kratko predavanje o prevenciji padova kod osoba starije životne dobi.

 

28. rujna održano predavanje za djelatnike i učenike Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrija Štampara na temu : ” Zbrinjavanje kroničnih rana” dr. Petričević i dr. Edelinski.

 

24.rujna 2015. u Domu je održana literarna manifestacija “Domsko sijelo” , i ugostili smo Domove iz Požege, Slavonskog Broda, Vukovara, Iloka, Đakova, te održali natjecanje korisnika u kategoriji poezije i proze. Pjevaćčka grupa uljepšala je nastup, te smo ugostili i glazebnu školu J.Runjanina. Druženje je zaključeno svečanim ručkom za sve goste , sudionike , korisnike i djelatnik.

 

21. rujna našu ustanovu posjetio je vrtić “Stribor” . Dječica su u suradnji s našim bakama modelirali različite oblike od gline. Smijeha nije nedostajalo, a neki su radovi ukazivali na buduće umjetnike.

 

3. rujana 2015.održana je prezentacija prof. Ćirića na temu: “Vinkovačke jeseni nekad i sad”. Svojim zanimljivim činjenicama i fotografijama profesor Ćirić uljepšao je dan našim korisnicima koji su se prisjetili ljiepih dana svoje mladosti i samih početaka obilježavanja Vinkovačkih jeseni.

 

Na likovno kreativnoj radionici naši korisnici su izrađivali platnene torbe, te uz mnoštvo kreativnih ideja i motiva uljepšali “obična ” platna.

 

U suradnji sa Udrugom umirovljenika grada Vinkovaca, korisnici Doma i članovi udruge posjetili su kupalište Bizovac.
Trodnevno kupanje u termalnim vodama pridonijelo je opuštanju i smanjenju zdravstvenih tegoba, a uz pozitivne učinke na zdravlje odlazak u Bizovac pridnosi i socijalizaciji korisnika, te međusobnom druženju.

 

2. lipnja 2015. naš Dom  posjetila je OŠ Vladimira Nazora, u punom sastavu 1. c razreda sa svojom učiteljicom Dunjom Golek. Prvašići su svojim dobro uvježbanim programom prikazali kako je život nekada izgledao, kako su se naše bake i djede igrali, te svojom pjesmom i plesom uspjeli vratiti divne uspomene našim korisnicima.

 

22.travnja Kulturno umjetničko društvo Golubica posjetilo je našu ustanovu , predstavljajući program tradicije i njege običaja Slavonije. Uz prigodnu pjesme i svirku zaplesali su i nai korisnici.

 

18. travnja u sklopu programa 19. Sajma zdravlja u Vinkovcima, održano je predavanje stomatološke poliklinike Zagreb, u vidu edukativne radionice s korisnicima i osobljem Doma za stare i nemoćne osobe Vinkovci. Radionica je obuhvaćala i preglede korisnika, te savjete za poboljšanje oralnog zdravlja u starih osoba.

 

14. travnja udruga Hrvatska žena posjetila je našu ustanovu i veselim pjesmama i zvukom harmonike razveselila naše korisnike!

 

Posjet Osnovna škola Vladimira Nazora

 

1. travnja našu ustanovu posjetila je igraonica pod nazivom “Ganja” iz društva Naša djeca grada Vinkovaca. Djeca su prikazala zanimljiv igrokaz : Zekoslav i 7 jaja”, te svojim duhovitim dosjetkama razveselili naše korisnike.

 

04. ožujka u Domu je održana radionica u suradnji sa Udrugom “Vrijedne ruke”. Korisnice su uz ugodno društvo naučile nove tehnike rada sa pamučnim koncem. Zečići će uskoro biti spremni za Uskrs.

 

5. veljače u 17 : 00 sati održano je predavanje na temu: “Teškoće i radosti starosti”. Predavanje su održale ravnateljica Gordana Trifunović, socijalni pedagog i Tamara Kenjereš radni terapeut. Predavanje se održalo u prostoru domske čitaonice, a predavačice su se osvrnile na život u ustanovi, stres uslijed dolaska u instituciju, radne aktivnosti u domu, stereotipe o starim ljudima… Na predavanju je bilo 50- ak ljudi.

 

Priča o Vinkovcima,Vinkovci nekad i sad

 

Bazeni lenije. Voda liječi dušu.. barem tako kažu našu korisnici. Upravo zbog toga smo ih odveli na bazene, gdje su u pratnji stručnih djelatnika uživali u toploj vodi i druženju.

22. prosinca održana je Božićna priredba u našem Domu. Kratkim i zabavnim programom uveselili smo naše korisnike. Pjevačka i literarna grupa posebno su se angažirale, a pjevački i glazbeno oduševila je glazbena škola. Podjela poklona od Djeda Mraza uslijedila je nakon priredbe i dodatno razveselila korisnike.

 

27.studenog. Naše korisnike su obradovale djevojke anđeoskih glasova ženskog vokalnog ansambla “Nene” iz Bošnjaka, koje su svojim kratkim i zanimljivim koncertom “natjerale” sve na pjesmu. Druženje je potrajalo, te se nadamo daljnjoj suradnji i pjesmi, jer tko pjeva zlo ne misli!

 

22.listopada. Korisnici doma su u pratnji sa stručnim osobljem posjetili dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica povodom sportske olimpijade starijih.Uz dobru zabavu i druženje, uspjeh je ostvario Ivo Jurić sa 3. mjestom u šahu. Ostali korisnici uživali su u dominama, čovječe ne ljuti se i beli. Nakon olimpijade, iscrpljeni od natjecateljskog duha da su završili ručkom i lijepim druženjem.

 

15.listopada. Dječji vrtić “Pčelica” prigodnim je programom razveselio naše bake i djedove u domu za starije i nemoćne.Uz pjesmu, ples i recitaciju uživali su kako mladi, tako i stari, te pozdravili nam tmurnu i kišovitu jesen.

Susret dvaju generacija protekao je uz veliko veselje i izmamio osmijehe na lice naših korisnika i zaposlenika.Nakon priredbe i veselja djeca su obišla domski prostor i uživali u igri u našoj knjižnici, radionici i dvorani za medicinsku gimnastiku.Poslije napornog posla najbolje se dobro odmoriti i popiti nešto osvježavajuće, te smo vođeni time počastili naše buduće generacije, te ih okrijepili za polazak jer tko zna – možda će baš netko od njih imati želju raditi sa starijim osobama!

 

08. listopada posjet Domu za starije i nemoćne osobe Vinkovci predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović.

01. listopada u Domu za starije i nemoćne osobe Vinkovci prigodnim programom obilježen Međunarodni dan starijih osoba

30. rujna Dom za starije i nemoćne osobe Vinkovci posjetili predstavnici Foruma seniora, Foruma žena i Foruma mladih GO SDP-a Vinkovci

04. siječnja-posjeta djece OŠ „Ivana Mažuranića“ Vinkovci i Lutkarske grupe

05. veljače-nastup muške pjevačke grupe iz Tordinaca

06. ožujka-Udruga „Vrijedne ruke“- Radionica izrade cvjetova od šuške

07. ožujka-Akcija besplatnog šišanja korisnika u organizaciji maturantica frizerki Industrijsko-obrtničke škole u Vinkovcima

09. ožujka-Radionica „Bakine bebe“, izrada krpenih lutaka korisnica zajedno sa luktarima OŠ „Ivana Mažuranića“

09. ožujka– Radionica „Tulipani od papira“

10. travnja-Radionica izrade lutaka, lutkari OŠ „Ivana Mažuranića“

11. travnja-posjeta stranke „Savez za Hrvatsku“, podjela prigodnih darova korisnicima

12. travnja-posjeta Udruge braniteljica Domovinskog rata, podjela prigodnih darova korisnicima

 

Sudjelovanje na 18. Sajmu zdravlja u Vinkovcima

01. travnja-Udruga „Hrvatska žena“, posjeta, prigodno druženje i podjela darova korisnicima

01. srpnja– Matica Hrvatska- projekcija filma „Od zrna do slike“